Utmaning

Världen står inför en utmaning i att använda jordens ändliga resurser och vårt energiuttag på ett så effektivt sätt som möjligt. 
Vi blir allt fler som förväntar oss en allt bättre levnadsstandard. För att möta utmaningen har världens ledare samlats kring ambitioner och mål vad gäller växthusgaser och energieffektivitet. Detta återspeglar sig också i vårt arbete med att planera belysning. I byggnader är nämligen belysningen ett av de områden där det går åt mest energi.

Klimatet just nu

Se hur statusen för vår underbara planet är just nu:
http://www.dn.se/klimatet-just-nu/

Hållbar utveckling 17 mål

I september 2015 antog världens stats- och regeringschefer en ny utvecklingsagenda och globala mål för hållbar utveckling. För att läsa på om de 17 globala målen:
//fn.se/globala-malen-for-hallbar-utveckling/

Vi bidrar med våra produkter till följande av dessa mål:

Belysning

Belysningen är också ett område där det går att göra störst besparingar genom moderna och energieffektiva anläggningar. Man räknar med att det med dagens belysningssystem går att spara upp till 80% i energianvändningen jämfört med system som bara har 10–15 år på nacken. Nya effektivare armaturer med förbättrade reflektormaterial, energieffektivare ljuskällor och smartare styrsystem samt bättre belysningsplanering har lett till enorma landvinningar. 
Belysningens kvalitet måste gå i första hand. När belysningslösningen är bestämd ska även energianvändningen kontrolleras. Rätt standard. 

I Sverige står belysning för omkring 25-30% av den totala elanvändningen i företag och offentlig verksamhet. Enligt en studie från Energimyndigheten är ungefär 50% av all belysning i kontor, skolor och sjukhus föråldrad. Alltså finns det stora besparingar att göra. 

Om du är en av dom som är intresserad av fakta och vetenskap, så finns det på nedanstående länk, sida efter sida med avhandling om olika viktiga områden, och om du inte mot förmodan är intresserad gå vidare till ”Dolsch LED” och titta vidare på spännande profiler och armnaturer.
http://www.thelancet.com/global-health/series?startPage=0

Se under sidan ”Energibesparing” vad du/ni kan göra för att bidra till en grönare värld och samtidigt spara pengar!